Spaanse wijn bestellen

Spaanse wijn

Al voor onze jaartelling begon, werd er wijn geproduceerd in het gebied dat we nu als Spanje kennen. Deze lange periode van wijn maken, heeft veel ervaring met zich meegebracht. Met als resultaat dat Spanje een van de meest populaire wijnlanden is.


Voor elke smaak een Spaanse wijn

In Spanje wordt na Frankrijk en Italië, de meeste wijn ter wereld geproduceerd. Toch was de wijn lange tijd voornamelijk voor nationale consumptie. Dit veranderde door de dood van de Spaanse dictator Francisco Franco. Dit was het startschot om de wijnproductie te moderniseren en zo de buitenwereld kennis te laten maken met de gevarieerde Spaanse wijnen. Gevarieerd zijn ze zeker. Dat komt door het klimaat. In sommige gebieden is het regenachtig, terwijl het in andere delen van het land juist weer overwegend droog en zonnig is. Het klimaat is van invloed op de smaak van de druiven die voor de wijn gebruikt worden. Door de grote diversiteit in weersomstandigheden, produceert Spanje deze zeer uiteenlopende soorten wijn. Elke wijn brengt weer een compleet eigen smaak met zich mee. Dat maakt de Spaanse wijnen zo gewild. Voor iedereen is er wel een Spaanse wijnsoort die goed in de smaak valt.


De expertise van NAN Wijnen

Bij NAN Wijnen kunt u een aantal smaakvolle Spaanse wijnen bestellen. Ze zijn allemaal van bekende wijnhuizen, zoals Protos en Finca de los Arandinos. Op onze website krijgt u al een goed idee van welke smaak u van de wijn kunt verwachten. En als wijnliefhebber bent u wellicht al bekend met sommige Spaanse wijnen. Wanneer u 's avonds op de bank even wilt ontspannen met een goed glas wijn, dan is de keuze relatief simpel. U drinkt waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Maar wat als u een wijn bij het eten serveert? De vele smaken die de Spaanse wijnen te bieden hebben, zijn geschikt voor een grote hoeveelheid gerechten. Voor elk menu dat u op tafel zet, is een andere wijn het meest passend. Als u geen echte wijnexpert bent, is het soms lastig om de juiste wijn uit te zoeken. Daarom kunt u bij NAN Wijnen niet alleen terecht om Spaanse wijn te bestellen. Ook voor goed advies bent u bij ons aan het juiste adres. Samen maken we uw wijnkeuze tot een groot succes.


online bestellen?

Spanje is ook sterk aanwezig op onze website. De variëteiten van de Spaanse wijn loopt nogal ver uiteen. Van de droogste tot de meest volle en bloemige vinden we terug in het Spaanse gedeelte. Naast Frankrijk, Italië en Spanje is Argentinië ook een grote aanbieder, al is het alleen al om hun grote oppervlakte aan wijngaarden. Daarnaast leveren ze ook topkwaliteit druivenrassen af. Zo is er de gekende Chardonnay, Merlot en de Cabernet Sauvignon. De meeste van onze Argentijnse wijnen komen uit het grootste gebied in Argentinië: Bodega Sottano.
Dan gaan we verder met Chili... De meeste mensen kennen de Chileense wijnen niet. Doch, als u eens een kijkje neemt naar zijn druivenrassen, zou u verschieten. Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir en nog tal van bekende rassen. Zeker eens de moeite waard om een Chileens flesje in huis te halen. Als u op een van de vele wijnhuizen klikt, krijgt u ook nog eens een ordelijke samenvatting van het aanbod die van dit huis afkomstig is.