Bourgogne wijn bestellen

Bourgogne wijnen

Bourgogne wijnen hebben een oorsprong die helemaal terug gaat naar de tijd van de romeinen, eeuwenlang waren deze wijnen een teken van roem: alleen de edelen, keizers en de koninklijke families konden van deze drank genieten. Gelukkig nu iedereen van Bourgogne wijnen genieten! Bourgogne wijnen komen oorspronkelijk uit de streek Bourgogne, die in het Oosten van Frankrijk ligt. De streek beschikt tegenwoordig over meer dan 28.500 ha. oppervlak aan wijgaarden, en er wordt zowel witte als rode wijn geproduceerd.

Onze Bourgogne wijnen zijn allemaal geproduceerd in Bourgogne. Wij bieden u zowel witte als rode wijnen uit Bourgogne. De streek Bourgogne kan opgedeeld worden in verschillende deelstreken, deze hebben ieder specialiteiten op het gebied van wijn, natuurlijk hebben wij u uit elke deelstreek een geode wijn te bieden. Er worden verschillende druivenrassen verbouwd in de Franse streek, de witte druiven nemen ongeveer 70% van de productie in beslag, witte druivenrassen zijn onder andere: Chardonnay, Pinot Blanc, Chassellas en Aligote. Blauwe druivenrassen zijn bijvoorbeeld: Pinot Noir, Cesar, Tressot en Gamay Noir. Bourgogne is wereldberoemd om zijn wijnen, de bekendste wijnen zijn de Chardonnay en Pinot Noir. De wijnen in onze Bourgogne selectie komen van diverse wijnplantages en verschillende wijnbrouwers. Ze hebben smaak gekregen door zowel de grond waarop de wijngaard staat, als door toegevoegde andere fruitsoorten en kruiden.

De wereldberoemde Bourgogne wijnen zijn ieder uniek van smaak. De diversiteit aan wijnen die in de streek wordt geproduceerd is enorm. Voor elke gelegenheid is er een passende Bourgogne wijn!