Prosecco bestellen

Heerlijke Prosecco's

Prosecco is een druivensoort en tevens de naam van de wijnsoort die tweehonderd jaar geleden al werd gekweekt in de heuvels van de streek Conegliano-Valdobbiadene in Italië. Er zijn twee variaties in prosecco te vinden. Spumante prosecco is een goed mousserende wijn waar frizzante half mousserend is. Prosecco wordt veelal gebruikt bij het voorgerecht of als aperitief, omdat het een lichte, frisse wijn is. Hierom wordt champagne nogal eens vervangen door prosecco, champagne is vaak zwaarder door de tweede vergisting, die langer duurt bij champagne. Ook laat eigenlijk iedere prosecco zich goed combineren met salades, visgerechten en schaaldieren en door de prachtige, heldere kleuren is het ook een mooie wijn voor feestelijke gelegenheden. Een mooie, veelzijdige wijn waardoor er altijd wel een reden is om prosecco te bestellen.

De Vigna Dogarina prosa spumante rosata is een wijn met romige mousse en een dieproze kleur. Deze dieproze kleur komt door het gebruik van zwarte bosbessen die tevens verantwoordelijk zijn voor de heerlijke, zoetige en fruitige geur. Het fruit is ook goed terug te proeven in de prosecco. De wijn wordt gemaakt van prosecco druiven en pinot nero druiven. Het is afkomstig uit de streek Veneto in Italië. Geschikt om te drinken als aperitief of bij het voorgerecht, vooral in de lente en de zomer door het gebruik van de zoete bessen.

De Teresa Rizzi Prosecco Frizzante bestaat uit 85 procent prosecco druiven en 15 procent garganega druiven. De wijn vindt zijn oorsprong in de Italiaanse streek Veneto. Door de bloemige, fruitige geur is dit een geschikte wijn om heerlijk van te genieten in de lente en zomerzon. De wijn heeft een subtiele, zachte fruitsmaak door de appel en peer die erin verwerkt zijn. Eveneens is deze wijn een goede keuze bij het voorgerecht, vis en schaaldieren. Heeft u iets te vieren in de zomerzon? Dan raden wij u aan deze prosecco te bestellen.

Conti d'Arco Spumante Brut Deze frisse, lichte en fruitige prosecco heeft een romige pareling en is gemaakt van 100 procent witte prosecco druiven. Afkomstig uit de streek Veneto in Italië. Door een langere vergisting heeft deze prosecco meer mousse dan andere proseccos. Zeer geschikt voor een feestelijke gelegenheid en hij laat zich graag combineren met zeevruchten, vis en salades. Geeft u een diner? Serveer deze wijn dan bij het voorgerecht. Wilt u een prosecco die een hogere koolzuurdruk heeft? Wij raden u dan aan om deze prosecco te bestellen.