Duitse wijn bestellen

Duitse Wijnen

Al sinds de derde eeuw vinden we in Duitsland verrukkelijke wijnsoorten. Helaas heeft de productie in Duitsland ook jaren stil gelegen, o.a. door de val van het Romeinse rijk, maar inmiddels wordt er in Duitsland wel zo'n 365.000 hectoliter per jaar geproduceerd. De streek langs de Moezel is het oudste gebied van Duitsland. De Romeinen brachten de wijn naar deze streek. De stokken werden hier door hen geplaatst om hun legers van wijn te kunnen voorzien. Duitsland levert zijn eigen typische soorten. Een kenner zal vaak al bij de eerste slok die echte Duitse smaak herkennen. Dit heeft te maken met de noordelijke ligging en als gevolg daarvan het wat koelere klimaat. Dit levert die echte typische Duitse wijnen. Het rijpingsproces verloopt door het koelere klimaat trager en er wordt vaak relatief laat geoogst. Het bekendste ras is waarschijnlijk wel de "Riesling". Deze druif zorgt voor de beste Duitse kwaliteit en staat bekend om zijn smaak die varieert van zeer zoet tot kurkdroog.

 

Classificatie

In Duitsland wordt er ingedeeld in een bepaalde klasse. We kennen hierin klasse 1 en dat zijn dan de tafelwijnen. Dit zijn vaak de eenvoudige, drogere soorten. Klasse 2 omvat meer kwaliteit. Bij ons kunt u terecht voor een heerlijk assortiment. U kunt desgewenst selecteren op prijs, wijnhuis, populariteit en naam. We leveren wijnen uit de bekende wijnhuizen "JG" en "Reiner Probst". JG komt uit het zuidwesten van Duitsland, waar al zo'n 2000 jaar wordt verbouwd. Het milde klimaat in deze streek zorgt voor heerlijke smaken. Denkt u bijvoorbeeld aan de "JG Dornfelder 2012", als u een slok van deze neemt, proeft u de aardbeien en de rode bessen. Een heerlijk glas ook voor tijdens de maaltijd. Of wat denkt u anders van de bekende "JG Riesling 2012", een zachte droge. Wanneer u kiest voor chateau "Reiner Probst", staat u telkens weer voor een spannende en heerlijke verrassing. Deze wijnen komen uit het warmste wijnbouwgebied van Duitsland. De natuur mag hier zijn gang gaan en dat zorgt ervoor dat de smaak elk jaar weer anders is.

 

Bestellen bij NAN

Gaat u voor een heerlijke duitse fles? dan kunt u uw bestelling eenvoudig doen via onze website. Bestelt u meerdere flessen, dan geniet u van onze hoge staffelkorting. Het is ook altijd mogelijk om een keer langs te komen in onze winkel, wij staan graag voor u klaar en kunnen u gedegen advies geven over onze wijnen. Wij hopen u binnenkort te kunnen laten genieten van onze fantastische Duitse kwaliteiten.