Chileense wijn bestellen

Chileense wijnen

Chili is een wijnland in opkomst. Dit langgerekte Zuid-Amerikaanse land heeft een zonnig en warm klimaat, ideaal voor het verbouwen van druiven. De Chileense wijngebieden worden aan de oostkant begrensd door het Andesgebergte en in het westen door de Stille Oceaan. De zee zorgt voor enige verkoeling en de nodige neerslag terwijl het gebergte voldoende beschutting geeft. Onder deze uitzonderlijk goede omstandigheden groeien de lekkerste druiven waarvan heerlijke wijnen worden gemaakt.

 

Online bestellen?

Bij ons kunt u deze bijzondere Chileense wijnen bestellen. De geschiedenis van de Chileense wijnbouw gaat terug tot de tijd van de Conquistadores in de 16e eeuw. De Spanjaarden brachten de eerste druivenstokken naar Chili. Aanvankelijk was de wijn alleen bedoeld voor de eucharistievieringen van de katholieke kerk, maar toen de Spanjaarden ontdekten hoe gunstig het Chileense klimaat was voor de wijnbouw, werden er al snel verschillende druivensoorten uit Europa geïmporteerd en aangeplant.
In de 19e eeuw vestigden zich veel Franse wijnbouwers in Chili. Zij werden uit Frankrijk verdreven door een grote epidemie van druifluizen en brachten hun kennis en kunde mee. Dat proef je in de Chileense wijnen. In de meeste wijngaarden zijn vooral de klassieke blauwe druivenrassen als de cabernet sauvignon, de merlot en de chardonnay te vinden. Chileense wijnen lijken hierdoor op de bekende wijnen uit de Franse Bordeaux maar smaken net iets voller en fruitiger. Onze wijnen, worden geproduceerd in één van de beste wijngebieden van Chili, de Acongagua-vallei. In de vruchtbare bedding van de gelijknamige rivier liggen de wijngaarden van het wijnhuis Errázuriz waar de wijn nog op een traditionele manier wordt geproduceerd. Het wijnhuis is in 1870 opgericht door Don Maximiano Errázuris en is een echt familiebedrijf. Inmiddels zwaait de vijfde generatie de scepter, Eduardo Chadwick, die de traditie van zijn voorouders voortzet. Van het kweken van de druiven tot het maken van de wijn, het hele proces is volledig in handen van het wijnhuis en alle handelingen worden met de met de grootst mogelijke zorg en passie omgeven. Dit maakt het wijnhuis Errázuriz tot een internationaal bekende en gerespecteerde wijnbouwer. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u deze heerlijke Chileense wijnen bestellen, dan kunt u bij ons kiezen uit verschillende soorten, zowel wit als rood, met elk hun eigen kwaliteiten.