Argentijnse wijn bestellen

Argentijnse wijnen

Argentinië is één van de grootste wijnlanden ter wereld. Met een teeloppervlakte van ongeveer 210.000 hectare en een gemiddelde oogst van 10.000 kilogram per hectare mag het zichzelf zelfs de vierde grootste speler op de markt noemen na Frankrijk, Italië en Spanje. Daarom zou ons wijnaanbod niet volledig zijn zonder een representant van de Argentijnse wijnen: Bodega Sottano. Dankzij dit gereputeerde wijnhuis kunt u hier met het grootste vertrouwen uw Argentijnse wijn bestellen.

 

Bodega Sottano

De wijngaarden van Bodega Sottano bevinden zich nabij het majestueuze Andes gebergte, in het Perdriel district. Dit district staat onder wijnliefhebbers bekend als 'De Eerste Zone'. Dat komt omdat de weersomstandigheden en de teelgrond er ideaal zijn voor de ontwikkeling van kwaliteitsdruiven en dito wijnen. In Argentinië betekent dat met name dat dit gebied uitstekend te irrigeren valt met het smeltwater uit de Andes (druipirrigatie). Zo weerstaat de wijngaard ideaal aan het droge en warme Argentijnse klimaat. Door deze combinatie van klimaat (waarin eveneens slechts een minimum aan chemische beschermingsmiddelen nodig zijn tijdens de druiventeelt) en irrigatie krijgen de Argentijnse druiven - in eerste instantie de wereldberoemde Malbec druif - hun unieke karakter.

 

Traditie en vernieuwing

De wijn van Bodega Sottano ontstaat dus in een typische Argentijnse wijngaard en wordt ontwikkeld volgens beproefde methoden in een jarenlange traditie. Deze traditionele kwaliteit wordt aangevuld met een modern, professioneel oog voor detail in alle fasen van het productieproces. Daarin worden vandaag bijvoorbeeld zowel oenologie als moderne landbouwkunde betrokken. Al deze wetenschap wordt bovendien afgestemd op de specifieke wijnsoort en de specifieke druif waarmee de soort wordt gemaakt. Uiteraard staat Bodega Sottano dan voornamelijk bekend voor zijn teelt van de emblematische Malbec druif. Dankzij zijn dikke schil functioneert die namelijk optimaal in het Argentijnse klimaat met warme dagen en koude nachten. Dezelfde schil zorgt er ook voor dat de wijn een diepe smaak krijgt en een robuust karakter. Deze trekken gaan uitstekend samen met de hartige Argentijnse keuken. Bijzonder is ook dat Bodega Sottano voor zijn rode wijnen beroep doet op de Cabernet Sauvignon druif. Hierdoor vinden met name hun rode wijnen uiteraard ook gemakkelijk aansluiting bij de Europese tradities in wijnbouw en krijgt het merk tegelijk een wereldwijde uitstraling.

 

Uw Argentijnse wijn bestellen

Dat kan eenvoudig via onze site. Aan uitstekende prijzen bieden wij u de voornaamste topwijnen van Bodega Sottano aan: de Chardonnay Chenin Blanc én de Viognier Reserva; de Merlot én de typische Malbec Reserva. Genieten!