Côtes du Rhône

Cotes du rhone wijnen

Bent u op zoek naar een betaalbare en overheerlijke rode wijn? Wilt u een keer wat anders dan de standaard huiswijn uit de supermarkt, maar wilt u hier niet al teveel geld voor betalen? Dan bent u bij de Cotes du Rhone wijnen in de webshop van NAN Wijn aan het juiste adres.

 

Bijzonder smaakvolle rode wijn

De rode wijnen uit het Franse gebied de Rhône staan bekend om hun intense fruitige smaak. In dit gebied in Frankrijk worden maar liefst 23 soorten druiven verbouwd. Hiermee is Rhône de enige Franse wijnstreek waar zoveel diversiteit in druiven te vinden is. In het noorden van de Rhône vinden we voornamelijk de blauwe syrah. Hier worden fruitige rode wijnen van gemaakt. In het zuiden van het gebied worden wijnen gemaakt die uit wel tien tot dertien verschillende soorten druiven kan bestaan. De blauwe druifsoort grenache is hiervan het meest populair. Wijnen van de grenache-druif zijn kruidig en fruitig. Een andere druif voor rode wijnen die we daar veel terug zien is cinsault-druif. De cinsault-druift wordt voornamelijk gebruikt om haar fruitige karakter. De meeste rode wijnen komen uit Cotes Du Rhone. Deze wijnen zijn samengesteld uit diverse druivenrassen, waaronder de eerder genoemde grenache en cinsault. De rode Cotes Du Rhone wijnen staan bekend om hun hoge alcoholpercentage en een lagere productie. Dat maakt deze wijnen zo bijzonder.

 

Soorten wijn

In de webshop van NAN Wijn zijn er twee verschillende soorten wijn uit deze wijnstreek te vinden. Zo hebben we de voordelige Domaines André Aubert La Serine uit 2013 voor slechts 6,95 euro. Deze lekkere wijn is gemaakt van 80% grenache en 20% syrah. Deze elegante en subtiele wijn is heerlijk bij gerijpte kazen of kalfsvlees. De Domaines André Aubert La Serine is een sappige en drinkbare wijn en daarom toegankelijk bij diverse soorten gerechten of lekker als borrel. Daarnaast is er nog een duurdere variant van een rode wijn uit de Cotes du Rhone te vinden in webshop van NAN: De Domaine de la Solitude Châteauneuf-du-Pape uit 2011 voor 29,95 euro. Deze bijzondere wijn heeft niet alleen een overheerlijke sterke en fruitige smaak, maar ook een speciale geschiedenis. De wijn stamt namelijk van oorsprong al uit de 13e eeuw, waar de familie Martin met hun wijnproductie aan het begin stond van een rijke wijngeschiedenis. De Domaine de la Solitude Châteauneuf-du-Pape rode wijn is een excentrieke wijn met een sterke nadronk en een diepe donkere kleur. Hij is goed te drinken bij kruidige gerechten uit bijvoorbeeld de Oosterse keuken. De wijn is tevens aan te raden bij wild en paté.

 

Cotes du Rhone wijn bestellen