Champagne bestellen?

Champagne laten bezorgen?

Heeft u iets te vieren? En wilt u voor deze gelegenheid champagne bestellen? Wij hebben diverse soorten champagne voor u in verschillende prijsklassen. Maar voordat u een keuze maakt, vind u het misschien welk leuk en/of interessant om in vogelvlucht te lezen waar champagne ontstaan is en hoe het proces van bereiding eruit ziet.

Wanneer champagne precies ontstaan is, dat is niet geheel duidelijk, wel waar het ontstaan is, namelijk in Frankrijk. Daar ligt in de noordelijke provincie La Champagne een wijnstreek waar de drank wordt gemaakt. Champagne is van oorsprong een Franse mousserende wijn, die gemaakt wordt volgens de "méthode champenoise". Alleen wanneer deze bubbelende wijnsoort op deze wijze is geproduceerd, mag het de naam "champagne" dragen! Er zijn maar 3 druivenrassen die gebruikt mogen worden voor de bereiding van champagne. Dit zijn Chardonnay (witte druivensoort) en Pinot Meunier en Pinot Noir (blauwe druivensoorten). Meestal bestaat de champagne uit een mix van genoemde druivensoorten. Wordt er champagne gemaakt van alleen de Chardonnay druif dan wordt deze champagne Blanc de Blancs genoemd. Als alleen de Pinot Meunier of Pinot Noir wordt gebruikt dan heet deze champagne Blanc de Noirs. Wat houdt de "méthode champenoise" in? Allereerst worden de druiven met de hand geplukt. Dit gebeurt tussen half augustus en half oktober (100 dagen na de bloei). Voor het gisten worden de druiven geperst, hieruit ontstaat witte wijn. Aan deze wijn wordt suiker en gist toegevoegd als het al in de fles zit. De tweede gisting is een feit en het koolzuur blijft in de fles, vandaar dus de bubbels! De flessen worden in koele kelders horizontaal bewaard. Hierna wordt de fles door middel van kleine bewegingen vanuit horizontale positie naar verticale positie verplaatst. Hierdoor verzamelt zich in de hals van de fles het bezinksel van dode gistcellen. Daarna wordt de hals van de fles bevroren, de fles geopend en het bezinksel weg geschoten en komt er zuurstof bij de fles. De fles wordt bijgevuld met suiker gemengde wijn, en afhankelijk van wat er toegevoegd wordt, wordt hiermee het type champagne bepaalt (droog of zoet). Vervolgens komt de kurk in de fles en wordt er een ijzerdraadje om heen gedraaid. Dit om te voorkomen dat de kurk er af schiet. Als laatste komt er folie overheen en kan de champagne worden vervoerd. De champagne is bij ons aangekomen en nu aan u de stap om de champagne te bestellen!

Bij Nan Wijnen kunt u Champagne bestellen voor elke gelegenheid. Bent u op zoek naar een lekkere mousserende wijn? Staak de zoektocht, want bij ons bent u aan het juiste adres! Bij Nan Wijn vindt u namelijk de lekkerste champagne van hoge kwaliteit. En het mooiste: dit alles is tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Van een deftige fles met klasse tot een smaakvol glaasje bubbels, voor ieder wat wils en geschikt voor elke gelegenheid. Champagne, de heerlijk bubbelende wijnsoort, is een van oorsprong Franse mousserende wijn. Deze drank wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Enkel wanneer deze specifieke wijnsoort is gecreëerd volgens de 'méthode champenoise', aldus de Franse benaming, mag de mousserende wijn de naam 'champagne' dragen. De drank wordt gemaakt met het sap van de juiste hoeveelheid witte en blauwe druiven, waarvan slechts drie druivenrassen zijn toegestaan. Duidelijk mag zijn dat bij deze speciale drank de nodige aandacht, tijd en vakkundigheid om de hoek komt kijken. Een bijzondere, kwaliteitsvolle champagne ontwikkel je immers niet zomaar. En daarom moet de liefhebber voor de crème de la crème onder de bubbels zeker bij ons zijn!

Champagne bestellen